ua en ru

Створена слідча група за фактом використання хімічної зброї в Сирії

Створена слідча група за фактом використання хімічної зброї в Сирії Фото: Вірджиніа Гамба

Генсек ООН призначив Вірджинію Гамбу главою слідчої групи

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун призначив голову слідчої групи по визначенню осіб, які застосували хімічну зброю в Сирії. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Вірджинія Гамба очолить незалежну групу з трьох членів, яка буде вести спільні слідчі механізми за фактом використання хімічної зброї.

Відзначається, що механізм являє собою спільне підприємство між Організацією Об'єднаних Націй та Організацією по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Їм буде поставлено завдання визначити "індивідуумів, організації, групи або уряди, пов'язані з використанням хімічних речовин в якості зброї, у тому числі хлору або будь-яких інших токсичних хімікатів" в Сирії, відповідно до резолюції 2 235 Ради Безпеки.

Відзначимо, Гамба має 30-річний досвід у галузі роззброєння, а в даний час працює депутатом Верховної представництва ООН з питань роззброєння.

Генеральний секретар знову закликає всі сторони в Сирії в повною мірою співпрацювати з ООН.

"Він розраховує на подальшу участь і підтримку членів Ради Безпеки, а також всіх членів ООН для забезпечення ефективного здійснення цієї резолюції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, У Нью-Йорку відкрилася 70-а сесія Генасамблеї ООН.