ua en ru

У Раді федерації РФ підтримали ідею заборони польотів в Туреччину і Туніс

У Раді федерації РФ підтримали ідею заборони польотів в Туреччину і Туніс Фото: аеропорт Анталії

У Раді Федерацій заявили, що турпотік можна переорієнтувати на Крим і Кавказ

У Раді Федерації Росії підтримують пропозицію заборонити польоти в Туреччину і Туніс. Про це заявив член комітету ради федерації з міжнародних справ Ігор Морозов, передають "РИА Новости".

"Туреччина і Туніс залишаються одними з небагатьох напрямків масового туризму, але на сьогоднішній день безпека і в Туреччині, і в Тунісі залишають, м'яко кажучи, бажати кращого", - заявив Морозов.

За його словами, в цих країнах почастішали випадки великих терактів, потерпілими в яких опиняються в основному туристи з Європи.

"Ми вже переконалися в жахливому стані безпеки в єгипетських аеропортах: в Каїрі, Олександрії, Шарм-еш-Шейху. Для Росії головне завдання - це забезпечення безпеки власних громадян, а не наповнення бюджету цих країн", - зазначив він.

Морозов наголосив, що одночасно із забороною польотів російських туристів до Туреччини та Тунісу уряд має подумати про заміну цих напрямків.

"Необхідно в умовах кризи скористатися поточним моментом і почати розвивати туристичну інфраструктуру в Криму і на Кавказі. Крім того, уряд має почати реально дотувати польоти всередині країни з тим, щоб жителям Сибіру і Далекого Сходу поїздки на вітчизняні чорноморські курорти не обходилися дорожче, ніж в Китай, Японію і США", - додав він.

Нагадаємо, 8 листопада Президент Росії Володимир Путін підписав указ про тимчасове припинення польотів до Єгипту.