ua en ru

Радника Кернеса підозрюють у незаконному виділенні лісу під забудову

Радника Кернеса підозрюють у незаконному виділенні лісу під забудову Фото: Юрій Санін (advocat-cons.info)

Радник мера Харкова передав дві ділянки під забудову без рішення про зміну призначення земель

Діючому раднику міського голови Харкова місцевою прокуратурою повідомлено про підозру за фактом незаконного виділення лісу під забудову. Про це повдіомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Зазначається, що підозрюваний також є колишнім начальником управління Держкомзему у м. Харкові.

"За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець з порушенням законодавства погодив проект землеустрою щодо надання у власність громадянину 0,22 га державних земель під будівництво житла та садівництво", - вказано у повідомленні.

Відомо, що у 2013 році підозрюваний підписав позитивний висновок на проект землеустрою щодо відведення громадянину двох земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства "Харківська лісова науково-дослідна станція". При цьому відповідного дозволу профільного міністерства щодо зміни їх цільового призначення не було.

"У подальшому цей документ став підставою для безкоштовної передачі у приватну власність ділянок", - зазначили в прокуратурі.

За даними харківського видання Newsroom, йдеться про Юрія Саніна, який керував Держкомземом більше десяти років тому, при міському голові Михайлові Добкіну.

Наразі місцева прокуратура підготувала до суду два клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посади на час досудового розслідування.

"Крім того, на розгляді суду перебуває позов прокуратури щодо повернення незаконно приватизованих ділянок лісу", - додали у прокуратурі.

Відомо, що Саніну оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, як стало відомо у вересні 2016 року, чиновники міської ради Харкова передали підставним особам понад 600 га державних земель. Правоохоронці володіють інформацією про земельні махінації посадовцями Харківської міської ради.

Тоді ж Генеральна прокуратура України провела обшуки у мера Харкова Геннадія Кернеса. Йшлося про слідчі дії у справі про розкрадання землі на 4 млрд гривень.