ua en ru

Радник Президента США з нацбезпеки Дж.Джонс піде у відставку

Радник Президента США з питань національної безпеки Джеймс Джонс йде у відставку. На цю посаду буде призначений його заступник Том Донілон. Про це на умовах анонімності повідомили сьогодні представники адміністрації президента США Барака Обами, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Очікується, що Б.Обама офіційно оголосить про відставку Дж.Джонса пізніше сьогодні. На церемонії в Роуз-гарден (Rose Garden - головна спортивна арена в Портленді, шт. Орегон) будуть присутні як Дж.Джонс, так і його заступник Т.Донілон. Радник Президента США з національної безпеки запишить свою посаду через два тижні.
У цілому, як відзначають експерти, дана новина не стала несподіванкою. Генерал Дж.Джонс пішов у відставку з корпусу морської піхоти 1 лютого 2007 р. після 40-річної військової служби, але залишився залученим у питання національної безпеки. Раніше він заявляв, що бажає залишити посаду радника Президента США з національної безпеки протягом двох років.
Нагадаємо, з 1 жовтня 2010 р. пішов у відставку з посади голови адміністрації Білого дому Р.Емануель, який планує балотуватися на посаду мера Чикаго. На думку експертів, інтерес до посади мера Чикаго, який колишній голова президентської адміністрації виявляв і раніше, ще більше посилився після заяв нинішнього мера міста Річарда Дейлі про небажання переобиратися на новий термін. Президент США призначив старшого радника Білого дому Піта Рауса тимчасовим головою президентської адміністрації.