ua en ru

На раді Росія-НАТО обговорять посилення Альянсу в Східній Європі і конфлікт на Донбасі

На раді Росія-НАТО обговорять посилення Альянсу в Східній Європі і конфлікт на Донбасі Фото: на раді Росія-НАТО обговорять посилення Альянсу в Східній Європі і конфлікт на Донбасі

Як повідомляється, зустріч не спрямована на досягнення практичних домовленостей

На раді Росія-НАТО у Брюсселі обговорять посилення Альянсу в Східній Європі і конфлікт на Донбасі. Про це повідомило ТАСС дипломатичне джерело в Брюсселі.

"З високою ймовірністю щодо ситуації в Україні сторони лише повторять своє бачення даного конфлікту, а також свої принципові позиції. З російської сторони, що РФ не є учасницею конфлікту. З боку НАТО, що практичне співробітництво з Росією не буде відновлено до повного виконання мінських угод", - вважає джерело видання.


Крім того, зазначається, що з питань європейської безпеки очікується дискусія за планами Альянсу про розгортання підкріплень і командних центрів у Східній Європі, російській практиці раптових перевірок боєготовності своїх сил на своїй території, про які РФ не попереджає заздалегідь країни НАТО.

"Крім того, в цей розділ попадає обговорення останніх інцидентів зі зближенням російських бойових літаків з кораблями і літаками-розвідниками США, включаючи есмінець "Дональд Кук", - зазначив співрозмовник агентства.

Як повідомляється, зустріч не спрямована на досягнення практичних домовленостей.

"Ми очікуємо концептуального діалогу для визначення позицій щодо трьох ключових проблем: механізми безпеки і прозорості військової діяльності в Європі, конфлікт в Україні, обстановка в Афганістані. Це буде обмін думками і "перший підхід до снаряду" за досить тривалий час", - сказав дипломат.

Разом з тим, як наголошується, єдина тема, де позиція Росії і НАТО дуже близькі - це ситуація в Афганістані і боротьба із зростанням екстремізму в цій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рада Росія-НАТО проведе засідання 20 квітня 2016 року в Брюсселі.