ua en ru

У раді бізнес-омбудсмена назвали міністерства, на які надійшли скарги

У раді бізнес-омбудсмена назвали міністерства, на які надійшли скарги Фото: Міністерство охорони здоров’я (twitter.com/nab_ukr)

У МОЗ часто не дотримуються строків надання відповідей на звернення

Згідно зі звітом ради бізнес-омбудсмена, у другому кварталі 2017 року їй надходили скарги на діяльність міністерств економіки, екології й охорони здоров’я. Про це розповів заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак у інтерв’ю "Громадському радіо".

З його слів, скарги на Міністерство економіки стосувалися санкцій, що обмежували здатність суб’єктів підприємницької діяльності здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, на Міністерство екології - пов’язані з можливістю здійснювати підприємницьку діяльність із видобутку корисних копалин.

Щодо МОЗ, то Грегірчак зазначив, що там часто не дотримуються строків надання відповідей на звернення.

"З точки зору інституційного очікування, яке в нас є, коли ми формуємо будь-який запит, намагаємося, оформивши його, дати можливість тому чи іншому органу пояснити себе, ми очікуємо, що вони дадуть відповідь не тільки в базові терміни, передбачені в законодавстві (30 днів), а й вмотивовану відповідь. На жаль, у випадку з МОЗ я не можу сказати, що вони можуть похвалитися дотриманням як одного, так і іншого", - розповів заступник бізнес-омбудсмена.

Нагадаємо, у бізнес-омбудсмена повідомили, що у другому кварталі 2017 року зросла кількість скарг підприємців на правоохоронні органи, зокрема Службу безпеки України.