ua en ru

Рада НБУ погодила призначення Олександра Писарука першим заступником голови НБУ

Рада Національного банку України на своєму засіданні 4 вересня погодила призначення в.о. першого заступника голови НБУ Олександра Писарука на посаду першого заступника голови Національного банку України. Про це йдеться у Facebook Нацбанку.

Як зазначив Писарук, серед першочергових викликів, що стоять перед банківською системою, - поступовий перехід до інфляційного таргетування, очищення банківської системи від неплатоспроможних і "схемних" банків, забезпечення достатнього рівня капіталізації банків та прозорості у структурі їх акціонерів і т.п.

Крім того, Юрій Полунєєв, який кілька років поспіль вже є членом Ради НБУ, обраний заступником голови Ради Нацбанку.

При цьому учасники засідання Ради НБУ констатували, що членство НБУ в Банку міжнародних розрахунків, переговори про що продовжуються в даний час, сприятиме інтеграції фінансової системи України в міжнародне співтовариство, і рекомендували Правлінню Національного банку України здійснити відповідні заходи щодо вступу регулятора до зазначеного фінансового інституту.

Крім того, члени Ради НБУ, з метою прийняття ґрунтовних і аргументованих рішень з монетарної та грошово-кредитної політики центробанку, домовилися про перенесення розгляду "Основних принципів грошово-кредитної політики на 2015 рік" на наступне засідання, яке має відбутися орієнтовно в першій половині вересня 2014 року.