ua en ru

Рада міністрів ОБСЄ обговорить ситуацію в Україні

Рада міністрів ОБСЄ обговорить ситуацію в Україні Фото: голова ОБСЄ Себастьян Курц (flickr.com/eppofficial)

Саміт міністрів ОБСЄ відбудеться 7-8 грудня 2017 року у Відні

Рада міністрів ОБСЄ на саміті, який пройде 7-8 грудня 2017 року у Відні, обговорить ситуацію в Україні. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Австрії.

Повідомляється, що Рада міністрів ОБСЄ обговорить три головні пріоритети австрійського головування. Зокрема, разом з дискусіями про ситуацію в Україні, Придністров'ї, Нагірному Карабасі та Грузії сторони обговорять насильницький екстремізм і радикалізацію.

"Крім конфліктів у регіоні ОБСЄ, основними темами будуть питання міграції, тероризму, прав людини, верховенства закону та демократії. Також в більш інтенсивному ключі обговорять питання, такі як радикалізація і український конфлікт", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремингер заявив, що переговорний процес з мирного врегулювання ситуації на Донбасі зайшов у глухий кут. Він також зазначив, що контактна група по Донбасу намагається вживати заходів у різних напрямках, проте має обмежене поле для маневру без політичного сигналу "нормандської четвірки".