ua en ru

Рада міністрів ЄС 14 листопада обговорить ситуацію в Україні, – Томбінські

Ситуація в Україні буде предметом дискусії міністрів закордонних справ під час засідання Ради міністрів у Брюсселі 14 листопада. На засіданні, можливо, також буде піднято питання застосування санкцій до українських чиновників. Про це заявив посол, голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінські в інтерв'ю "Польському радіо".

Зокрема, відповідаючи на питання, чи можливе застосування Європейським союзом візових санкцій, замороження рахунків тощо для представників політичних кіл України, Томбінські зазначив:

"Ситуація в Україні буде предметом дискусії міністрів закордонних справ під час засідання Ради міністрів у Брюсселі 14 листопада. І такого типу сценарії (застосування санкцій), евентуально, будуть розглядатися. Ми тут у Києві не працюємо за сценарієм санкцій, оскільки санкції - це не мета... Санкції не допомагають у побудові взаємовідносин... Я, починаючи свою роботу з перспективою чотирьох наступних років вивчання взаємин між ЄС та Україною, намагаюся зосередитись на тому, що можна зробити, а не що можна "заморозити" у взаєминах між ЄС та Україною".

При цьому Томбінські повідомив, що рівень довіри ЄС до українських політиків "та самої України як держави, котра стратегічно вибрала шлях наближення до ЄС", на сьогоднішній день дуже низький.

"Очевидно, на даний момент, вся увага зосереджується на виборах, усі знаємо, і ніхто цього не приховує в розмові з представниками України, що рівень довіри до українських політиків, та самої України як держави, котра стратегічно вибрала шлях наближення до ЄС - дуже низький", - додав голова представництва ЄС в Україні.

Читайте також: Європарламент виставив Україні умови підписання Угоди про асоціацію