ua en ru

Раду міжнародних експертів Антикорупційного суду оберуть до кінця жовтня, - ВККСУ

Раду міжнародних експертів Антикорупційного суду оберуть до кінця жовтня, - ВККСУ Фото: ВККСУ (vkksu.gov.ua)

Голова ВККСУ повідомив останні новини про формування Громадської ради міжнародних експертів

Членів Громадської ради міжнародних експертів, які братимуть участь у відборі суддів Вищого антикорупційного суду, оберуть до кінця жовтня 2018 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

"На днях Комісія вибере шістьох з 12 кандидатів, які будуть входити до складу ГРМЕ. Ця процедура буде максимально відкритою і максимально технічною. Щодо дати формування ради експертів, то законом вона не регламентована, але я думаю, що до кінця жовтня рада вже буде сформована", - сказав голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Нагадаємо, що 7 червня 2018 року Верховна рада України підтримала створення Вищого антикорупційного суду. В останню ніч перед голосуванням українська влада погодилася включити до закону норму про участь міжнародних експертів у формуванні Антикорупційного суду.

2 серпня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду.

Відзначимо, що у проекті державного бюджету на 2019 рік, який Кабінет міністрів подав до Верховної ради, закладено фінансування Вищого антикорупційного суду України в сумі 287 млн грн.