ua en ru

Рада по фінбезпеки пропонує переглянути бізнес-моделі держбанків

Рада по фінбезпеки пропонує переглянути бізнес-моделі держбанків Фото: Національний банк України

Члени ради також закликали виконати всі умови для отримання Україною третього траншу від МВФ

Рада з фінансової стабільності під головуванням голови Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтарєвої на зустрічі 30 жовтня 2015 р. запропонував державному банківському сектору переглянути свої бізнес-моделі і стратегічні цілі. На засіданні члени ради одностайно визнали необхідність корінних змін у стандартах корпоративного управління держбанків, повідомляє прес-служба НБУ.

За даними прес-служби, члени ради відзначили, що співпраця з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та виконання умов меморандуму про співпрацю з фондом є необхідною умовою фінансової стабільності України. "Всі сторони, відповідальні за виконання програми співпраці з МВФ повинні докласти максимум зусиль для отримання Україною третього траншу кредиту EFF. Повернення до графіку співпраці з МВФ, крім іншого, дозволить забезпечити відновлення резервів НБУ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, учасники засідання відзначили стабілізацію макроекономічної ситуації, зокрема поступове відновлення виробництва, уповільнення інфляції, поліпшення показників платіжного балансу та стабілізацію банківського сектору.

Нагадаємо, раніше НБУ повідомляв про те, що прогноз зростання ВВП на 2,4% у 2016 р.