ua en ru

Рада Європи запустила нову платформу для захисту журналістів

Рада Європи запустила нову платформу для захисту журналістів Рада Європи

Рада Європи у співпраці з партнерськими організаціями запустила платформу, спрямовану на захист журналістів і посилення їх безпеки, передає ЄС-Плюс з посиланням на прес-службу Ради Європи.

Згідно з повідомленням, партнерські організації Article 19, Асоціація європейських журналістів, Європейська федерація журналістів, Міжнародна федерація журналістів, "Репортери без кордонів" будуть надавати попередження про загрози свободі ЗМІ і передавати їх на розгляд інституцій Ради Європи.

Мета створення платформи - спростити збір, обробку і поширення фактичної інформації про серйозні фізичні погрози журналістам та іншому персоналу ЗМІ, погроз щодо конфіденційності джерел, а також різних форм політичного та юридичного залякування.

У прес-службі Ради Європи зазначили, що створення платформи дасть можливість Раді Європи більш ефективно реагувати на виклики свободи слова, у тому числі - шляхом запуску діалогів з країнами-членами для можливого вирішення проблем та введення захисних заходів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейські лідери вирішили почати боротьбу проти російської кампанії по поширенню дезінформації щодо відбуваються на сході України подій.