ua en ru

Рада Європи профінансує створення 26 офісів реформа з децентралізації

Рада Європи профінансує створення 26 офісів реформа з децентралізації Віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко

До реформи з децентралізації в Україні підключиться Європа

Рада Європи повністю профінансує створення 26 офісів із впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади. Про це в ході брифінгу розповів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є чітка домовленість і підтримка на сьогоднішній день Ради Європи, яка повністю фінансує цей процес зі створення центрального офісу та по відкриттю 25 регіональних офісів. У нас вже є конкретна підтримка і конкретні дії від місцевих кіл, які на сьогоднішній день допомагають. Це Асоціація міст України", - розповів Зубко.

Дивіться також: Швидка і довготривала оренда квартир в Києві.

Разом з тим, в ході семінару-наради з питань впровадження в регіонах реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади заступник Зубка В'ячеслав Негода повідомив, що на сьогодні більшість областей вже запропонували кандидатів на посаду керівників регіональних офісів.

Нагадаємо, Україна залучить досвід Франції щодо децентралізації.