ua en ru

Рада Європи підтримала відкриття офісів по реформі місцевого самоврядування в Україні

Рада Європи підтримала відкриття офісів по реформі місцевого самоврядування в Україні Рада Європи

Рада Європи підтримала відкриття офісів по реформі місцевого самоврядування в Україні. Церемонія підписання спільної заяви про співпрацю щодо зміцнення місцевого самоврядування в Україні відбулася в п'ятницю, 17 квітня, у Страсбурзі, передає прес-служба міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Так, сторони домовилися співпрацювати в межах своєї компетенції для забезпечення "сприяння функціонуванню мережі з 25 офісів з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади з метою посилення інституційного, адміністративного та експертного забезпечення реформи на місцевому і регіональному рівні".

Крім того, буде створено експертну групу на центральному рівні для взаємодії з регіонами, моніторингу результатів комунікаційної кампанії, проведення соціологічних досліджень.

Спільна робота також передбачає здійснення моніторингу впровадження реформ на регіональному рівні, узагальнення інформації з проблемних питань та внесення пропозицій уряду щодо шляхів їх вирішення.

Дивіться також: Найкраща оренда квартир в Києві без посередників по всій Україні.

Діяльність, яка буде здійснюватися Радою Європи щодо забезпечення сприяння функціонуванню мережі офісів, буде фінансуватися за рахунок коштів, визначених Радою Європи.

Нагадаємо, раніше в Мінрегіоні пропонують відкрити офіси по впровадженню децентралізації на базі місцевих адміністрацій.