ua en ru

Рада ЄС з питань юстиції розгляне скасування віз українцям 11 травня

Рада ЄС з питань юстиції розгляне скасування віз українцям 11 травня Фото: скасування віз для українців розгляне 11 травня

Також 11 травня буде обговорюватися лібералізація візового режиму для Грузії

Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне скасування віз українцям 11 травня 2016 року. Про це у своєму Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Лібералізації візового режиму для України і Грузії немає на порядку денному Ради Європейського Союзу з питань юстиції та внутрішніх справ. Обидві теми будуть обговорюватися візової групою Ради 11 травня", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, після недавнього голландського референдуму з'явилися сумніви, чи запропонує Брюссель внести зміни у положення, щоб зняти Україну зі списку країн, які підпадають під вимоги про отримання віз.


Але 20 квітня 2016 року Єврокомісія все-таки оголосила про подання законодавчої пропозиції Раді ЄС по візовій лібералізації для України.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що безвізовий режим України з ЄС може запрацювати з літа.