ua en ru

Рада ЄС проголосувала за безвізовий режим для України

Рада ЄС проголосувала за безвізовий режим для України Фото: Рада ЄС схвалила безвізовий режим для України (pixabay.com)

Рада Євросоюзу схвалила скасування віз для України

Сьогодні, 11 травня, Рада Європейського союзу (ЄС) проголосувала за надання безвізового режиму для громадян України. Про це у своєму Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Рада ЄС схвалила візову лібералізацію для України. Залишилося тільки підписання 17 травня, о 14:30", - повідомив Йозвяк.

Міністри країн Євросоюзу з питань сільського господарства і рибальства в більшості своїй схвалили надання безвізового режиму Україні. За відповідне рішення проголосували більшість міністрів.

Сьогоднішнє голосування раніше анонсував журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Міністри ЄС з сільського господарства та рибальства підтвердять візову лібералізацію для України 11 травня близько 10 ранку", - написав він.

Безвізовий режим з ЄС запрацює у другій половині червня

Це голосування стало останнім у процедурі лібералізації візового режиму для громадян України. Далі - підписання відповідного документа 17 травня в Страсбурзі президентом Європарламенту Антоніо Тальяні і представником Мальти-головуючого в ЄС.

Через 20 днів після того, як дану постанову буде опубліковано в офіційному віснику Євросоюзу, безвізовий режим для громадян України, нарешті вступить в юридичну силу.

Нагадаємо, 26 квітня посли Європейського союзу схвалили надання безвізового режиму для громадян України.