ua en ru

Рада ЄС схвалила додаткові фінансові санкції проти Лівії

Рада Євросоюзу схвалила додаткові фінансові санкції проти Лівії відразу після того, як Франція визнала лівійську опозицію законним урядом країни, передає РБК з посиланням на Reuters.
Санкції розповсюджуються на п'ять фінансових організацій і одну фізичну особу, повідомили сьогодні європейські дипломати. За їхніми словами, всі 27 членів ЄС схвалили введення санкцій відносно лівійського Центробанку, суверенного інвестиційного фонду і ще трьох фінансових організацій, а також у відношенні одного високопоставленого чиновника, що займається фінансовими питаннями.
Обмеження вступлять в законну силу з 11 березня 2011 р.
Інвестиційне управління Лівії - суверенний інвестиційний фонд. Його інвестиції в обсязі 70 млрд дол. знаходяться в європейських активах, включаючи банківські. Інвестиційне управління Лівії володіє часткою у футбольному клубі "Ювентус", італійському автовиробнику Fiat, компанії оборонного сектора Finmeccanica SpA, а також у видавничому домі Pearson.
Санкції ЄС припускають накладення арешту на європейські активи Інвестиційного управління Лівії. Суверенний інвестиційний фонд не одержить дивідендів і не зможе продати частку.