ua en ru

Рада ЄС обговорить розвиток відносин з Росією 14 березня

Рада ЄС обговорить розвиток відносин з Росією 14 березня Фото: ЄС востаннє розглядав відносини з Росією в січні 2015

Головувати на засіданні буде верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини

Рада Європейського Союзу на рівні глав МЗС обговорить 14 березня відносини з Росією. Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС щодо порядку денного засідання 14 березня.

Засідання Ради ЄС розпочнеться в Брюсселі в 10.00 за місцевим часом. Головувати на засіданні буде верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини.

"Рада ЄС обговорить стан поточних відносин ЄС-Росія, які останній раз розглядалися в січні 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Рада ЄС розгляне розвиток відносин з Росією з акцентом на необхідності збереження єдності і дотримання послідовності в європейській політиці щодо РФ.

Крім того, міністри закордонних справ розглянуть відносини з Іраном, особливо в частині поновлення співробітництва двосторонньої програми.

У ході обговорення близькосхідного мирного процесу міністри вивчать можливість організації міжнародного саміту з встановленню миру під егідою Франції.

Рада також зверне увагу на останній розвиток подій в Сирії.

Нагадаємо, в кінці лютого міністри внутрішніх справ і юстиції країн Європейського союзу погодилися проводити обов'язкові перевірки на зовнішніх кордонах блоку.