ua en ru

Рада ЄС оприлюднила офіційне рішення про безвізовий режим для України

Рада ЄС оприлюднила офіційне рішення про безвізовий режим для України Фото: Рада ЄС проголосувала за безвізовий режим для України

ЄС допускає припинення безвізового режиму, якщо з'являться серйозні проблеми міграції та безпеки

Рада Євросоюзу оприлюднила офіційне рішення про схвалення безвізового режиму для громадян України. Відповідне рішення розміщене на сайті Ради ЄС.

"Прийняття положення про лібералізацію візового режиму для громадян України є важливою подією, яка сприятиме зміцненню зв'язків між народами України і ЄС", - заявив мальтійський міністр внутрішніх справ і національної безпеки Кармело Абела.

Як повідомляється, ЄС допускає можливість припинення дії безвізового режиму, якщо з'являться серйозні проблеми міграції та безпеки з Україною.

Як повідомляється, громадянам України з біометричним паспортом будуть дозволені поїздки в ЄС на термін до 90 днів для бізнесу, туристичних або сімейних цілей без оформлення візи. Разом з тим, ці заходи не будуть діяти в Ірландії та Об'єднаному Королівстві.

Зазначимо, сьогодні, 11 травня 2017 року, Рада Європейського союзу (ЄС) проголосувала за надання безвізового режиму для громадян України.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що 17 травня 2017 року у приміщенні Європейського парламенту в Страсбурзі буде підписаний законодавчий акт про надання Україні безвізового режиму з ЄС.