ua en ru

Рада директорів Hewlett-Packard звільнила Лео Аптотекера з поста президента компанії, його місце зайняла Маргарет Уїтмен

Рада директорів американської корпорації Hewlett-Packard змінила президента організації: Лео Апотекер був звільнений з цієї посади, на його місце призначена Маргарет Уїтмен, передає Associated Press з посиланням на інформоване анонімне джерело.

За даними співрозмовника агентства, Апотекер, який встиг пробути біля керма компанії всього 11 місяців, розчарував її раду директорів. Її члени втратили впевненість у тому, що він зможе успішно керувати Hewlett-Packard в довгостроковій перспективі.

Уїтмен з 1998 по 2008 рр. була президентом великої компанії eBay , яка надає послуги у сфері Інтернет-аукціонів. На виборах 2010 р. вона також була кандидатом від Республіканської партії США.

Hewlett-Packard - велика американська ІТ-компанія, один з лідерів на світовому ринку рішень в області комп'ютерних технологій. Корпорація займається виробництвом персональних комп'ютерів, принтерів, сканерів, калькуляторів, электронно-медичного і вимірювального обладнання.