ua en ru

Рада безпеки ООН засудила черговий запуск ракети КНДР

Рада безпеки ООН засудила черговий запуск ракети КНДР Фото: прапор ООН (flickr.com/un_photo)

Радбез одноголосно зажадав від Північної Кореї припинити "обурливі дії"

На позачерговому засіданні Ради Безпеки ООН, проведеному у відповідь на нещодавній запуск військами КНДР балістичної ракети, ухвалили заяву, що засуджує "провокаційний" крок Пхеньяна. Зокрема Радбез одноголосно зажадав від Північної Кореї припинити "обурливі дії", передає DW.

Як наголошується в ухваленому документі, ядерна та ракетна програми КНДР є загрозою не лише для регіону, а й для всіх країн-членів ООН.

При цьому текст заяви не містить жодних погроз щодо можливого запровадження нових санкцій проти цієї країни.

Тим часом президент США Дональд Трамп знову пригрозив Пхеньяну "неймовірною" реакцією з боку Вашингтона. Своєю чергою північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що прагне лише досягнення паритету сил зі США.

Нагадаємо, днями Північна Корея провела черговий пуск балістичної ракети. За даними південнокорейських військових, ракета рухалася в бік Тихого океану і, перелетівши територію Японії, впала приблизно за 2000 кілометрів на схід від острова Хоккайдо. Загалом від місця пуску ракета пролетіла близько 3700 кілометрів, наголосили в генеральному штабі в Сеулі. При цьому вона досягла висоти 770 кілометрів.