ua en ru

Радбезу ООН знадобляться місяці для прийняття рішення по миротворцям, - Порошенко

Радбезу ООН знадобляться місяці для прийняття рішення по миротворцям, - Порошенко Президент України Петро Порошенко

Раді безпеки ООН знадобляться місяці для прийняття рішення щодо направлення миротворчого контингенту в Донецьку та Луганську області. Про це на спільній прес-конференції з Президентом Польщі Броніславом Коморовським заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є три обставини. Обставина перша - якщо раніше ставлення до миротворцям було дуже прохолодне, то на сьогоднішній день всі розуміють, що питання миротворців є найбільш ефективним способом деескалації конфлікту. Підкреслюю, не заморозка, а деескалація через механізм, закладений у законі про особливості місцевого самоврядування, через чесні та прозорі місцеві вибори", - зазначив Порошенко.

За його словами, цей процес повинен відбуватися у два етапи.

"Перший етап - це підготовка відповідного рішення Ради безпеки (ООН, - ред.). Для цього повинні бути проведені консультації постійних членів Ради безпеки, повинна прибути місія генерального секретаря ООН", - зазначив Порошенко.

"Друга позиція - це підготовка та безпосередню участь миротворців у безпосередніх операціях... Це питання місяців", - додав Президент.

Порошенко зазначив, що на зустрічі з Коморовським також було піднято питання миротворців.

"Не випадково в рамках цієї зустрічі ми присвятили окрему увагу розгортання в Україні та координації наших дій по розгортанню в Україні миротворчої місії ООН і Європейського союзу та домовилися про те, що ця координація здійснюватиметься та надалі", - заявив він.

Нагадаємо, напередодні Росія висловили готовність обговорювати миротворчу місію на Донбас.