ua en ru

В Радбезі ООН не підтримують проект резолюції РФ про миротворців на Донбасі, - Клімкін

В Радбезі ООН не підтримують проект резолюції РФ про миротворців на Донбасі, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Клімкін заявив, що європейським міністрам зрозуміло, на що спрямована російська "ініціатива"

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін заявив, що в Раді безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) не підтримують проект резолюції Російської Федерації (РФ) щодо миротворців на Донбасі. Про це він заявив в ході інтерв'ю "Укрінформ".

"По-перше, про ООН. Той проект резолюції, який РФ внесла до Ради безпеки, не підтримав ніхто. По-друге, я вже говорив з багатьма з своїх друзів і колег у ЄС. Зустрічався з діючим головою ОБСЄ, головою МЗС Австрії Себастьяном Курцем. Завтра почну свій день із зустрічі з главою МЗС Франції (Жан-Ів Ле Дріаном - ред.). Думаю, моїм колегам прекрасно зрозуміло, на що спрямована зазначена російська "ініціатива".

За його словами, це є свідомою спробою РФ спотворити те, що напрацьовано "в контексті наших зусиль витіснити Росію з Донбасу".

"Навести порядок на Донбасі і повернути людей, що там страждають, до нормального життя не так і складно. Але за однієї умови: РФ виходить звідти з своїми військами, озброєнням і найманцями", - резюмував Він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки з обережністю вітали пропозицію Росії відправити миротворців ООН на Донбас, але в середу наполягали на тому, що сили повинні бути розгорнуті на всій території східного узбережжя України, а не тільки на лінії конфлікту.