ua en ru

Радбез РФ прийняв рішення про наступ на Донбасі, - Турчинов

Радбез РФ прийняв рішення про наступ на Донбасі, - Турчинов

Рада безпеки Росії прийняв рішення про наступ на всіх напрямках на сході України. Про це повідомив Олександр Турчинов на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в Маріуполі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора було засідання ради безпеки РФ. З надійних джерел нам відомо, що Радбез Росії прийняв рішення про активізацію активних дій на всіх напрямках на сході України. Ви знаєте, що відбувається спроба наступати в декількох напрямках і на півночі лінії розмежування, і на Донецьк. Крім того, вони пробують обстрілювати українські міста", - сказав він.

Турчинов підкреслив, що обстріл Маріуполя не був випадковістю.

"Те, що це не випадковість, підтверджується тим, що ще кілька разів місто Маріуполь був обстріляний. У нас достатньо надійна оборона міста Маріуполь, яка захистить місто", - підкреслив секретар РНБО.

Нагадаємо, сьогодні, 24 січня, близько 9:00 бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. За останніми даними, в результаті обстрілу загинуло 16 мирних жителів і постраждало 87. Близько 13:00 бойовики обстріляли Маріуполь ще раз.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що відповідальність за загибель мирних жителів в Маріуполі лежить безпосередньо на Президента Росії Володимира Путіна.