ua en ru

Радбез ООН заслухає доповідь Пан Гі Муна з Криму на закритому засіданні

Рада безпеки ООН заслухає доповідь генерального секретаря ООН Пан Гі Муна щодо ситуації в Криму на закритому засіданні.

Рада безпеки ООН заслухає доповідь генерального секретаря ООН Пан Гі Муна щодо ситуації в Криму на закритому засіданні. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Рада безпеки ООН у форматі закритих консультацій заслухає інформацію генерального секретаря ООН про підсумки його візитів у Росію 20 березня і в Україну 21-22 березня, здійснених в рамках місії "добрих послуг" з метою сприяння ООН врегулювання створеного Росією конфлікту. Зазначені консультації стануть 9 засіданням Ради Безпеки ООН з початку Росією військової агресії проти України", - заявив дипломат.

За словами голови інформаційного департаменту МЗС, 31 березня з ініціативи України і Литви відбудеться відкрите засідання Радбезу ООН.

"На цьому засіданні зможуть взяти участь усі держави-члени ООН, так і представники неурядових організацій та громадянського суспільства. До участі в засіданні Литовське керівництво Ради Безпеки ООН запросив колишнього главу Сенджлиса кримсько-татарського народу Мустафу Джамилева і відомого кримського журналіста, директора інформаційного центру в Сімферополі Валентина Самар", - резюмував Перебийніс.