ua en ru

Радбез ООН проведе екстрене засідання через КНДР 4 вересня

Радбез ООН проведе екстрене засідання через КНДР 4 вересня Фото: засідання РБ ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Засідання відбудеться о 10:00 у відкритому залі у відповідь на ядерне випробування в Північній Кореї

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй проведе екстрене засідання у зв'язку з черговим ядерним випробуванням Північної Кореї 4 вересня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба місії США при ООН.

"Посол Хейлі та її колеги з Японії, Франції, Великобританії та Республіки Корея зажадали надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН, яке відбудеться у відкритому залі у відповідь на ядерне випробування в Північній Кореї. Засідання Ради Безпеки відбудеться завтра, в понеділок, 4 вересня, о 10:00", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав владу Північної Кореї негайно припинити всі наявні ядерні та балістичні ракетні програми в повному обсязі, коментуючи останнє випробування КНДР водневої бомби.

3 вересня 2017 року Північна Корея оголосила про успішне випробування боєголовки з термоядерним зарядом, яка призначена для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет. Таку заяву Пхеньян зробив на наступний день після повідомлення про створення такої боєголовки.