ua en ru

Радбез ООН прийняв резолюцію щодо посилення боротьби зі спонсоруванням тероризму

Радбез ООН прийняв резолюцію щодо посилення боротьби зі спонсоруванням тероризму Фото: Радбез ООН

Санкції будуть поширюватися на тих, хто бере участь у фінансуванні ІД

Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію щодо посилення боротьби з фінансуванням терористичних груп. Про це повідомляє РИА Новости.

Державам світу наказано "негайно заморозити кошти та інші фінансові активи або економічні ресурси осіб, груп, підприємств і організацій", які будуть поміщені в санкційний список Радбезу ООН.

Зазначеним особам і структурам повинен бути заборонений в'їзд або транзит по території держав. Країни світу також зобов'язані запобігти прямі або непрямі поставки та передачу озброєнь для цих осіб.

Зазначається, що відповідний санкційний список був перейменований в "список "Ісламської держави ірак Леванту і "Аль-Каїди". Таким чином, СБ більше не вважає ИГИЛ підрозділом "Аль-Каїди", визнавши угруповання самостійної терористичною загрозою.

Санкції будуть поширюватися на тих, хто бере участь у фінансуванні, плануванні або сприяння діяльності ІДІЛ або "Аль-Каїди", постачання, продажу або передачі зброї і пов'язаних з ним коштів цим угрупованням, а також займається вербуванням для "Аль-Каїди", ІД або будь-їх осередки.

Радбез також закликав держави забезпечити, "щоб їх громадяни та особи, які перебувають на їх території, не надавали економічних ресурсів ІДІЛ, "Аль-Каїді" та пов'язаним з ними особам, групам, підприємствам і організаціям". Це поширюється також на пряму і непряму торгівлю нафтою і продуктами її переробки".

Нагадаємо, Росія виступила проти обговорення в раді безпеки ООН прав людини в Україні.