ua en ru

Радбез ООН 15 грудня обговорить ракетну і ядерну програми Північної Кореї

Радбез ООН 15 грудня обговорить ракетну і ядерну програми Північної Кореї Фото: Радбез (flickr.com/poroshenkopetro)

Крім того, 11 грудня члени Радбезу ООН обговорять проблему порушення прав людини в КНДР

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй має намір провести 15 грудня засідання, присвячене ядерної та ракетної програм Північної Кореї. Про це в суботу, 2 грудня, повідомив посол Японії при ООН, передає DW.

При цьому, як повідомляється, Пхеньян, всупереч санкціям, продовжує розробляти ядерну зброю і ракети, які можуть уражати цілі на території Сполучених Штатів Америки (США).

Крім того, ще одна зустріч призначена на 11 грудня. На ній члени Радбезу ООН обговорять проблему порушення прав людини в Північній Кореї.

Нагадаємо, на початку середовища, 29 листопада, Північна Корея провела випробування балістичної ракети. Далі Південна Корея провела ракетні випробування у відповідь на черговий пуск балістичної ракети в КНДР.

За даними комітету начальників штабів південнокорейських збройних сил, з 3:23 до 3:44 за місцевим часом (20:23 до 20:44 за Києвом) були проведені об'єднані ракетні навчання сухопутних, морських і військово-повітряних сил з нанесення точкових ударів по КНДР. Через запуску ракети КНДР Сполучені Штати, Японія і Південна Корея скликали екстрене засідання Ради безпеки ООН.

Тоді президент США Дональд Трамп заявив про додаткові санкції відносно Північної Кореї (КНДР) з-за її провокаційних дій.