ua en ru

Радбез ООН 13 вересня обговорить на закритому засіданні ситуацію у М'янмі

Радбез ООН 13 вересня обговорить на закритому засіданні ситуацію у М'янмі Фото: Радбез ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Ініціаторами засідання стали Великобританія та Швеція

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) на закритому засіданні 13 вересня обговорить ескалацію насильства проти мусульман-рохінджа в М'янмі. Про це повідомив у вівторок, 12 вересня, постійний представник Великобританії при ООН Меттью Райкрофт, передає Deutsche Welle.

Зазначено, що ініціаторами засідання стали Великобританія та Швеція.

"Це свідчення суттєвої стурбованості членів Ради Безпеки тим, що для багатьох представників рохінджа ситуація продовжує погіршуватися і вони змушені бігти зі штату Ракхайн в Бангладеш", - зазначив Райкрофт.

Також зазначено, що, за даними ООН, за останні два тижні понад 300 тисяч мусульман-рохінджа вимушено покинули М'янму і шукають притулку в Бангладеш.

Нагадаємо, раніше в Організації об'єднаних націй (ООН) звинуватили уряд М'янми в "етнічних чистках" щодо мусульман рохінджа. Так, верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн закликав М'янму покласти край "жорстокій військовій операції" у штаті Ракхайн. "Я закликаю уряд припинити свою нинішню жорстоку військову операцію, і припинити тенденцію серйозною і широко поширеної дискримінації щодо населення рохінджа", - сказав він.