ua en ru

Соцмережа "ВКонтакте" недоступна по всьому світу

Соцмережа "ВКонтакте" недоступна по всьому світу Фото: ВКонтакте

Про причини збою поки не повідомляється

Соціальна мережа "ВКонтакте" сьогодні, 4 серпня, у другій половині дня виявилася недоступною для користувачів. Про це заявив прес-секретар "ВКонтакте" Георгій Лобушкін у Twitter.

"ВКонтакте зараз недоступний по всьому світу. У причинах розбираємося. Ремонтна бригада вже на місці і приступила до роботи", - йдеться в повідомленні.

Інформація про збій у роботі "ВКонтакте" з'явилася в інших соціальних мережах, зокрема, у Twitter, де користувачі вивели хештег #вкживи в російські тренди.

Соціальна мережа не відкривається як з мобільного додатку, так і з комп'ютера.

Зазначимо, що це вже другий за останній тиждень збій у роботі соціальної мережі. 31 липня протягом години користувачі не могли зайти на деякі розділи "ВКонтакте", наприклад, в розділи "Профіль" і "Групи".

Загалом за літо 2015 р. в роботі соцмережі відбувалися збої не менше трьох разів. 10 червня частина користувачів поскаржилися на те, що не можуть зайти до свого акаунту. 25 червня виникли труднощі з доступом на сайт з комп'ютера і з роботою мобільного додатку. 29 червня соцмережа також виявилася частково недоступною для користувачів.

Нагадаємо, проблеми в роботі соцмережі "ВКонтакте" виникали і раніше, зокрема в серпні минулого року. Тоді через проблеми з каналами між дата-центрами "сильно гальмували повідомлення".