ua en ru

"Батьківщина" впевнено займає 2-е місце в рейтингах, - соціологи

У трійці лідерів електоральних уподобань спостерігаються наступні тенденції: стабільні показники у "Блока Петра Порошенко", зростання у "Батьківщини", падіння у Радикальної партії. Такі дані були оприлюднені під час презентації результатів комплексного дослідження, що включало в себе всеукраїнське репрезентативне кількісне опитування і фокус-групове кількісно-якісне дослідження на тему: "Рівень тривожності та агресивності виборців напередодні позачергових виборів народних депутатів України 2014".

Згідно отриманих даних, розподіл голосів тих, хто точно прийде на вибори, показує, що кількість партій, що проходять до нового парламенту, збільшується.

"Блок Петра Порошенка" стабільно, але без перспективи значного збільшення, підтримують 24,2% виборців.

На другій позиції впевнено йде партія "Батьківщина" з результатом 12,7%.

На третьому місці - Радикальна партія, рейтинг підтримки якої останнім часом падає і дорівнює - 8,5%. Фокус-групове кількісно-якісне дослідження стосовно Радикальної партії вказує, що ця негативна тенденція може продовжитися.

Шанси пройти до Верховної Ради наступного скликання має "Опозиційний блок", його рейтинг підтримки сягає 7,6%.

На межі проходження до парламенту балансує "Народний фронт" Яценюка (5,1%) та "Сильна Україна" Тигипка (4,5%).

Прохідний бар'єр не долають партія "Свобода" з результатом 3,9%, "Самопоміч" - 3,7%, КПУ - 3,5% і "Правий сектор" - 2,3%.

Інші партії набирають менше 1%.

Дослідження проводилося методом поквартирного опитування у респондентів. Використовувалася проста випадкова вибірка, квотована за статтю та віком, яка репрезентує доросле населення країни. Обсяг вибіркової сукупності склав 1200 чоловік. Середня помилка вибірки - не більше 2,5%. Польовий етап дослідження проводився в період з 25 вересня по 12 жовтня 2014 року.