ua en ru

Соціологи назвали лідерів можливих парламентських виборів

Соціологи назвали лідерів можливих парламентських виборів

Якщо б вибори відбулися в найближчі вихідні, 5 партій мали б місця в новій Верховній Раді, ще 4 мають високі шанси пройти в парламент. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 26 квітня 2016 року.

Серед парламентських політичних сил, Опозиційний блок може розраховувати на 12,3% (серед тих, хто має намір взяти участь у виборах), "Об'єднання "Самопоміч" - 11,3%, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 11 9%, ВО "Батьківщина" - 8,4%, Радикальна Партія Олега Ляшка - 8,6%, "Народний фронт" - на 0,8%.


Серед непарламентських партій найбільшу підтримку мають ВО "Свобода" - 4,8%, "Наш край" - 2,2%, УКРОП - 2,1%, "Громадянська позиція" - 2% і "Відродження" - 1,3%.

Як зазначив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, розрив між парламентськими і непарламентськими партіями незначний. "Цілий ряд партій, яких зараз немає в Раді, дуже близькі до того, щоб потрапити туди. Судячи з соціології, немає чітко визначеного фаворита. Тому наступна виборча кампанія принесе чимало сюрпризів. Зростає популярність як націоналістичної "Свободи", так і помірно опозиційного "Нашого краю", - констатував він.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 26 квітня 2016 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Соціологи назвали лідерів можливих парламентських виборів