ua en ru

Соціальні ініціативи Януковича не перешкоджають співпраці України з МВФ, - Акімова

Соціальні ініціативи Президента не перешкоджають співробітництву України з МВФ. Про це в ході прес-конференції повідомила перший заступник глави Адміністрації президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання співпраці з МВФ залишається відкритим, проводяться робочі дискусії, і вони і далі будуть обов'язково проводитися. Найбільші розбіжності між МВФ та українським урядом були не стільки за бюджетними проблемами, оскільки там макропоказники були затверджені, хоча звичайно тут потрібна додаткова робота зараз, але це стосується в основному підвищення тарифів. Тема соціальних ініціатив тарифи не зачіпає, тому з цієї точки зору істотного впливу на наші стосунки з МВФ, напевно, не буде ", - повідомила Акімова.

Серед ініціатив Януковича, які він озвучив на розширеному засіданні Кабінету міністрів України 7 березня 2012 р., повернення громадянам вклади Ощадбанку СРСР, підвищення соціальної допомоги малозабезпеченим, а також кредити за програмою "Доступне житло", які громадяни зможуть отримати на 10-15 років під 2-3% річних.