ua en ru

Соціальне навантаження на фонд оплати праці в Україні необхідно знизити як мінімум до 20-25%, - експерти

Соціальне навантаження на фонд оплати праці в Україні необхідно знижувати, і як мінімум довести його до середньоєвропейського рівня - 20-25%. Такої думки дотримуються експерти Економічної ради Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), які прокоментували законопроект про зайнятість населення.

"Проблематику зайнятості необхідно вирішувати в комплексі з такими питаннями, як покращення інвестиційного клімату й стимулювання бізнес-активності. Адже це взаємопов'язані речі, які не можуть бути ефективно вирішені відокремлено одна від одної... Соціальне навантаження на фонд оплати праці в Україні необхідно знижувати, як мінімум довести його до середньоєвропейського рівня - 20-25%... Чи не найголовнішим завданням є боротьба з корупцією, зниження фіскального навантаження та створення належних умов для самозайнятості населення, розвитку внутрішнього платоспроможного ринку", - говорять експерти.

Крім того, Економічна рада наголошує на необхідності вироблення чіткого алгоритму дій Державної служби зайнятості України і громадських асоціацій бізнесу, експертного середовища, запровадження постійно діючого моніторингу ситуації на ринку праці, а у разі прийняття законопроекту - його дії на стан зайнятості українців.

"Будь-які дії, що стосуються політики зайнятості, збільшення кількості робочих місць в Україні мають супроводжуватися високопрофесійною дискусією із реальним сектором, громадськістю та експертним середовищем, цивілізованим й постійним соціальним діалогом. Від цих комунікацій залежить якість та змістовність заходів, що покликані врегулювати ситуацію із зайнятістю населення, сприяти покращенню платоспроможності пересічного громадянина нашої держави", - вказують в УСПП.