ua en ru

Працівники ДПАУ у Чернівецькій обл. ліквідували незаконний конвертаційний центр.

Оперативники Головного управління податкової міліції Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) викрили організоване злочинне угруповання, що діяло у банківсько-фінансовій сфері та спеціалізувалося на легалізації коштів, повідомляє прес-служба ДПАУ. Вийти на ОЗУ податківцям вдалося в ході перевірки одного з Чернівецьких підприємств, яке отримало з бюджету 800 тис. грн на ліквідацію наслідків повені в регіоні. Однак підприємці звернулися до конвертаторів, аби перевести суму в готівку та привласнити. За свої послуги конвертатори зажадали 9% від суми, та розробили злочинну схему, за якою бізнесмени нібито фінансують капітальний ремонт будинку культури у одному з селищ регіону. Для цього господарники оформляли з будівельною компанією договір на ремонтні роботи. Однак насправді підрядник не займався будівництвом, а був фіктивним підприємством, що входило до складу конвертаційного центру. А щоб приховати аферу, за невелику готівкову платню найняли робітників та провели косметичний ремонт будинку культури.

У ході перевірки працівники ДПАУ встановили, що за допомогою подібних схем махінатори надавали послуги з мінімізації сплати податків та конвертації коштів понад 2 тис. підприємств з різних регіонів України.
Наразі стосовно організаторів злочинного угруповання та його активних членів порушено кримінальну справу, трьох з них заарештовано. Триває слідство.