ua en ru

Співробітники Залу офіційних делегацій "Борисполя" погрожують страйком через вимоги повернути позики

Кілька десятків співробітників ДП "Зала офіційних делегацій" в аеропорту "Бориспіль" незадоволені реформами нового менеджменту підприємства і погрожують влаштувати страйк.

Директор Зали офіційних делегацій Кирило Поліщук вимагав у працівників погасити безпроцентні позики, яких колишнє керівництво видало на суму 17 млн грн. Зал також різко скоротив число пасажирів-пільговиків. Крім того, на аутсорсинг переданий бар - замість щомісячного збитку в 80 тис. грн він зараз приносить державі прибуток у розмірі 40 тис. грн.

За його словами, працівникам також не подобається скорочення персоналу. Але, в той же час, в ході прес-конференції "активісти" змушені були визнати, що штат держкомпанії дійсно не відповідає вимогам сьогоднішнього дня.

Як повідомила колишній начальник зміни Тетяна Верна, колектив набирався 5 років тому, але пасажиропотік різко скоротився і витрати підприємства необхідно оптимізувати. Судячи з її слів, до початку скорочень один співробітник у середньому обслуговував одного пасажира в день, тобто більша частина персоналу фактично нічого не робила, однак отримувала зарплати в два-три рази перевищують середні оклади за аеропорту "Бориспіль".

Директор Зали заявив, що "вони (співробітники - ред.) чудово себе почували і при Кучмі, і при Ющенку, і при Януковичі. А от для боротьби з новим менеджментом, які провів аудит і підвищив прибутковість роботи залу у вісім разів, працівники минулої осені створили профспілку".

Керівництво держпідприємства називає загрози групи співробітників звичайним шантажем. Практично у всіх "незадоволених" є безпроцентні позики, видані за колишньої влади, повертати які вони не мають наміру. За словами заступника генерального директора Геннадія Присяжнюка, на даний момент залишаються непогашеними понад 3 млн грн., взяті працівниками у держави.

"Вимог в терміновому порядку сплатити борги працівникам ніхто не висуває, - зазначив він. - Інше питання, що деякі відмовляються проводити оплату, в тому числі і звільнені співробітники".

Керівництво Зали офіційних делегацій також запевнило, що забезпечить безперебійну роботу підприємства: "спроби розгойдати ситуацію в колективі не пройдуть".