ua en ru

Співробітники ХТЗ вимагають від Порошенка і Райніна врятувати підприємство

Працівники ПАТ "Харківський тракторний завод" в четвер вранці, 9 червня, вийшли на багатолюдний мітинг під адміністративний корпус підприємства. Робітники вимагають припинити тиск на ХТЗ з боку силових структур і дати можливість заводу працювати, повідомляють українські ЗМІ.

Співробітники ХТЗ вимагають від Порошенка і Райніна врятувати підприємствоЯк повідомлялося раніше, через обшуки і перевірки діяльність підприємства фактично паралізована, а працівники вже протягом 3-х місяців не отримують заробітну плату. ЗМІ пишуть, що "останньою краплею стали необґрунтовані звинувачення на адресу генерального директора ХТЗ, які в минулі вихідні несподівано з'явилися і також несподівано зникли з сайту СБУ".


На плакатах учасників мітингу міститься заклик до перших осіб держави та області втрутитися в ситуацію: "Рейдерів в погонах – під суд", "Порошенко – зупини рейдерів", "ХТЗ = Харків" і т.д. Зокрема, робочі вимагають від президента України Петра Порошенка та губернатора Харківської області Ігоря Райніна наведення порядку і порятунку легендарного промислового гіганта. До мітингувальників вийшов Костянтин Петровський, член Ради директорів групи компаній DCH (компанія нещодавно придбала 79% акцій ХТЗ), щоб повідомити останні новини про збори кредиторів підприємства. Вони мають завершитися найближчим часом і фактично вирішать подальшу долю Харківського тракторного заводу.

Співробітники ХТЗ вимагають від Порошенка і Райніна врятувати підприємствоЯк наголошується, ключовою темою порядку денного заходу є початок процедури досудової санації – єдиного компромісного рішення, яке дозволить підприємству вийти з "штучно створеної кризи".

Раніше повідомлялося, що ще вчора ввечері проведення зборів кредиторів знаходилося під питанням, так як основний кредитор ХТЗ – податкова служба в особі Спеціалізованої державної податкової інспекції по обслуговуванню великих платників у місті Харкові (СДПІ) – під формальним приводом відмовилася надсилати своїх представників на захід. Правда, пишуть ЗМІ, сьогодні троє працівників організації все ж були помічені в числі учасників зборів. Це начальник юрвідділу харківської СДПІ І. Ю. Черниченко, головний інспектор-ревізор відділу стягнення податкового боргу Д. О. Камлик та начальник відділу погашення податкового боргу Т. Н. Маслієва.

Крім того, для того, щоб звернутися до мітингувальників зі словами підтримки прибув заступник міського голови Харкова по економіці Михайло Фатєєв.

Станом на 12:30, збори ще не завершилося. Робітники продовжують протестувати і вимагають втручання влади.