ua en ru

Співробітники Держдепу закликають до ударів по військах Асада

Співробітники Держдепу закликають до ударів по військах Асада Фото: у США закликають до ударів по урядових військах

Американські дипломати не згодні з позицією Білого дому щодо Сирії

Понад 50 співробітників Держдепартаменту США підписали звернення, висловивши незгоду з позицією Білого дому щодо Сирії. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, співробітники Держдепу закликають до "цілеспрямованих військових ударів" проти сирійського уряду на тлі близького припинення режиму припинення вогню.

Співробітники Держдепартаменту вважають, що США втрачають потенційних союзників серед більшості сунітського населення Сирії в боротьбі проти сунітського екстремістського угруповання "Ісламська держава", тоді як їх "продовжує бомбити" Асад і його алавітське оточення.


"Нездатність зупинити кричущі зловживання Асада тільки зміцнить ідеологічну привабливість таких груп, як ІДІЛ, незважаючи на те, що вони терплять тактичні невдачі на полі бою", - йдеться у зверненні.

Також дипломати вважають, що Башар Асад і його російські союзники не поставилися серйозно до режиму припинення вогню, і пропонують США зайняти більш впевнену військову позицію і забезпечити перехідний уряд в Дамаску.

Вони також закликають змінити курс і створити більш надійні партнерські відносини з помірними повстанцями, щоб боротися як проти ІДІЛ, так і проти уряду Асада.

У Держдепартаменті підтвердили наявність цієї заяви, але відмовилися коментувати її зміст, до тих пір, поки з ним не ознайомилося керівництво.

Офіційний представник Держдепартаменту Джон Кірбі заявив, що нормативні акти Державного департаменту прямо забороняють заходи у відповідь щодо будь-якого співробітника, який висловить свою незгоду, скориставшись спеціальним каналом.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі закликав Москву чинити тиск на офіційний Дамаск для реалізації всеосяжного перемир'я в Сирії.