ua en ru

Співробітникам Фінансової поліції пропонується платити від 16 до 64 тис. гривень в місяць

Співробітникам Фінансової поліції пропонується платити від 16 до 64 тис. гривень в місяць Фото: Міністерство фінансів

Крім того, вони будуть отримувати ряд надбавок

У розробленому Міністерством фінансів України законопроекті "Про Фінансову поліцію" (ФП) пропонується встановити зарплати співробітників новостворюваного відомства на рівні від 16 до 64 тис. гривень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Поліцій мало не буває: розслідуванням економічних злочинів займеться єдиний орган".

Зокрема, передбачається, що глава Фінполиції буде отримувати близько 64 тис. гривень на місяць. Мінімальна зарплата в ФП буде становити 16 тис. гривень. Крім того, законопроектом передбачається щомісячна доплата за вислугу років, за доступ до державної таємниці і за знання іноземних мов.

"При цьому середня зарплата податкового міліціонера в першому півріччі 2015 року становила 4,7 тис. грн. Даних за 2016 рік Мінфін не надає", - йдеться в матеріалі.

Необхідність встановлення високих зарплат в Мінфіні пояснюють тим, що співробітники, які мають розвинені аналітичні здібності і орієнтуються в економічно-фінансових питаннях, як правило, високооплачувані і працюють в кращих аудиторських і консалтингових компаніях. Отже, щоб залучити їх на роботу в держорган, потрібно запропонувати їм конкурентну винагороду.

Нагадаємо, Міністерство фінансів 16 січня подав законопроект про створення Фінансової поліції на розгляд Кабінету міністрів.