ua en ru

Стан Умерова залишається стабільно важким

Стан Умерова залишається стабільно важким Фото: заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ильями Умеров

Всі показники політв'язня набагато перевищують норму

Стан здоров'я заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ильями Умерова залишається стабільно важким. Про це на своїй сторінці у Facebook написала його дочка Айше Умерова.

Вона повідомила, що Умеров перебуває у психіатричній лікарні вже шість днів.

"Йому озвучили результати аналізів, взятих напередодні - всі показники значно перевищують норму: цукор, холестерин, білірубін. Стан його не стабілізується - кожен день підвищується тиск, скаче цукор, він відчуває загальну слабкість. І навіть коли ми його відвідуємо, він не може з нами довго спілкуватися - хоче прилягти і відпочити, тому що довго стояти або сидіти сил у нього не вистачає", - написала вона.


Крім того, за її словами, вчора до Умерова в палату підселили ще одну людину.

"Наші численні прохання дати нам можливість забезпечити йому хоча б 3-разове харчування поки залишаються без задоволення. Тато досі їсть тільки 2 рази в день, а перерва між вечерею і сніданком-обідом становить 17 годин, що неприпустимо при цукровому діабеті і загрожує дуже серйозними наслідками для його життя", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист Ільмі Умерова направляє звернення у Європейський комітет проти тортур у зв'язку з діями органів слідства ФСБ Росії проти підзахисного.