ua en ru

Стан БСА цієї весни може призвести до екологічної катастрофи, - партія "Зелені"

У захисних спорудах Бортницької станції аерації (БСА, Київ) виявлені 18 промиваючи дамб, які тягнуть за собою неукріплені раніше землю захисної споруди. Це з великою часткою ймовірності, в ході танення снігу, може призвести до масових поривів дамби, сказано в повідомленні прес-служби партії «Зелені».

«Як показує практика, реакція влади слід тільки після попереджувального пострілу, коли немає іншого виходу. Хочу нагадати, що партія «Зелені» не раз порушувала питання про повну реконструкцію даного підприємства. Ще на початку 2010 р., водолазною службою ВАТ «АК Київводоканал» були виявлені величезні ями між дюкерами №1 і №2 завглибшки 2-3 м, і між дюкерами №2 і №3 завглибшки до 6 м, а нижче дюкера № 6 яма досягала глибини 5 м. Технічні умови експлуатації дюкерів вимагають захисного шару грунту не менше 1 м. Однак, наші вимоги залишилися не почутими», - сказав лідер партії «Зелені» Олександр Прогнімак.

Він зазначив, що через відсутність належного фінансування жодного разу не було проведено детальне обстеження технічного стану самих сталевих трубопроводів. «Через досить тривалий термін постійної експлуатації ниток, які знаходяться під руйнівною дією води, в будь-який момент може наступити абразивний знос внутрішніх металевих стінок трубопроводів. Це призведе до втрати цілісності цих споруд і виливу в Дніпро великої кількості неочищених каналізаційних вод», - підкреслив Прогнимак.

Читайте також: Захисні споруди Бортницької станції аерації можуть не витримати танення снігу, - директор БСА