ua en ru

Відбулося засідання Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва

Сьогодні,2 квітня, в Києві продовжила свою роботу Міждержавна українсько-казахстанська комісія з економічного співробітництва під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова і першого заступника прем'єр-міністра Казахстану Бакітжана Сагінтаева. У роботі XI засідання комісії взяли участь керівники міністерств, органів державного управління та представники державних підприємств і організацій, повідомили в прес-службі першого віце-прем'єра.

«Сподіваюся, що після сьогоднішнього засідання буде зроблено ще один важливий крок для зміцнення відносин між двома державами і пошуку рішень, які могли б розвивати економіки наших країн», - заявив Сергій Арбузов.

Він зазначив, що торговельно-економічні відносини між країнами стають міцнішими. При цьому, зміцнюючи двосторонні відносини, Україна і Казахстан віддають пріоритети розвитку власних економік, адже обидві держави діють у суворій відповідності з національними інтересами. «Наша спільна мета - сприяти створенню потужних інноваційно-інвестиційних проектів у промисловості, теплоенергетичному комплексі, сільському господарстві, космічній і транспортній галузі. Важливо розвивати і прямі бізнес-контакти між підприємствами двох країн. Упевнений, що сьогоднішнє засідання зміцнить дружбу і торгово-економічна взаємодія між братніми державами», - підкреслив Сергій Арбузов.

У свою чергу, Бакітжан Сагінтаев висловив задоволення ефективністю роботи XI засідання Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва. «Ми обговорили всі заплановані протокольні питання і прийняли відповідні рішення. Інакше й бути не могло, враховуючи дружні відносини наших держав», - сказав перший заступник прем'єра Казахстану.

Він висловив вдячність за підтримку Україною міжнародних ініціатив Казахстану щодо забезпечення безпеки в регіоні. Також Бакітжан Сагінтаев зазначив, що сподівається на підтримку з боку України в питанні вступу Казахстану до СОТ.