ua en ru

Відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані

Відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані Фото: церемонія відкриття Олімпіади-2018 (twitter.com/Olympics)

Українська делегація буде йти 57

У південнокорейському Пхенчхані 9 лютого о 20:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом) почалася офіційна церемонія відкриття XXIII зимових Олімпійських Ігор 2018 року.

Відкриття Ігор відбулося на 35-тисячному стадіоні Пхенчхана, побудованому спеціально до Олімпіади-2018. Церемонія відзначилася технологічністю сцен. Організатори використовували технології доповненої реальності і 5G.

Первые соревнования начались еще 7 числа, але головні старти ще попереду. Сьогодні в Південній Кореї виступила і перша представниця України - Татьяна Петрова показала 29 результат у першій спробі кваліфікації могола. Всього Україну представлятимуть 33 спортсмени

Олімпіада в Пхенчхані триватиме більше двох тижнів. За цей час 2925 спортсменів з 92 країн розіграють 102 комплекти медалей в 15 видах спорту. Таким чином, ігри в Південній Кореї встановлять рекорд за кількістю нагород.

Церемонія закриття Олімпіади запланована на 25 лютого.


- Зимові Олімпійські ігри в Пхенчхані оголошені відкритими.

- Запалили!

Відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в ПхенчханіВідбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в ПхенчханіВідбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в ПхенчханіВідбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані

- Представниці об'єднаної корейської жіночої збірної з хокею піднімаються по сходах до чаші, де буде олімпійський вогонь. А запалювати олімпійський вогонь буде фігуристка Юна Кім.

- Ще трішки фото історичної події на Олімпіаді.

- Останній і, напевно, найбільш значимий вихід: об'єднана збірна Кореї! КНДР і Республіка Корея йдуть під єдиним прапором. Історичний момент.

- Прапор Ізраїлю на Олімпіаді проніс фігурист Олексій Биченко, який народився в Києві.

- Підгрушна - прапороносець збірної України.

- А ось українські олімпійці, які будуть боротися з медалі.

- Спортсмени з Росії пройшли під прапором Олімпіади. У ролі прапороносця - волонтер.

- Найчисленніша команда у збірної США. Прапор Білорусі несе уродженка Рівного Алла Цупер, яка до 1999 року виступала за Україну.

- Вперше в історії зимових Ігор візьмуть участь збірні Малайзії, Сінгапуру, Еквадору, Еритреї, Косово і Нігерії.

- Першою, як завжди, виходить збірна Греції, через її роль в започаткуванні Олімпійських ігор. Країна, яка приймає ігри, традиційно йде останньою. Решта країн шикуються за алфавітом мови країни, яка приймає Олімпіаду.

Відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані

- Розпочинається сама церемонія. Зазначимо, все проходить під відкритим небом.

Відбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в ПхенчханіВідбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в ПхенчханіВідбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в ПхенчханіВідбулася церемонія відкриття Олімпійських ігор-2018 в Пхенчхані

Нагадаємо, раніше в Олімпійському селищі Пхенчхана на спеціалізованій площі відбулося підняття державного прапора України під акомпанемент гімну України і за участю спортсменів і тренерів нашої збірної.

Ця традиційна церемонія, яка передує офіційному відкриттю, символізує готовність команди до участі в Олімпійських іграх.