ua en ru

Соркін остаточно виведений зі структури НБУ

Сьогодні, 21 березня 2014 р. із структури Національного банку України (НБУ) остаточно виведений екс-глава регулятора Ігор Соркін.

Сьогодні, 21 березня 2014 р. із структури Національного банку України (НБУ) остаточно виведений екс-глава регулятора Ігор Соркін. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Нацбанку Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, в кінці лютого Верховна Рада відсторонила Соркіна від виконання обов'язків голови НБУ. Це питання вніс спікер Олександр Турчинов на підставі власної заяви Соркіна. Після цього депутати призначили головою Нацбанку представника фракції "Батьківщина" Степана Кубіва, який був заступником голови фінансового комітету Ради, а також одним з комендантів Євромайдану. При цьому Соркін залишився в структурі НБУ на посаді радника глави регулятора.

Нагадаємо, Соркін був призначений головою НБУ 11 січня 2013 р. за поданням Президента Віктора Януковича. До того, з 25 грудня 2012 р. він працював в.о. голови НБУ. З 15 липня 2010 р. Соркін працював заступником голови регулятора.