ua en ru

Соратника екс-глави МОН Табачника звільнено з НАУ

Соратника екс-глави МОН Табачника звільнено з НАУ Фото: Максим Луцький

У МОН заявили, що Луцького призначили проректором незаконно

Перший проректор Національного авіаційного університету Максим Луцький і ще чотири проректора звільнені з вищого навчального закладу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України.

"20 серпня 2015 року призначений наказом МОН України в. о. ректора НАУ Рімвідас Хращевський в установленому законом порядку, у присутності колег оголосив накази про звільнення першого проректора М. Луцького і проректорів П. Борсука, Я. Козачка, І. Зарубінської і Ф. Полухіна", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зазначені особи були призначені на свої посади екс-ректором НАУ Куликом з перевищенням службових повноважень.

"Крім того, всупереч Статуту НАУ, умови і розмір оплати їх праці визначалися самовільно, без погодження за встановленою процедурою. Мова йде про значні обсяги бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, після повторного обрання Луцького нардепом у 2011 р. він очолив комітет з питань науки і освіти. Там він був одним з найвідоміших соратників тодішнього міністра освіти Дмитра Табачника.

Нагадаємо, Квіт розпустив відділ внутрішнього аудиту МОН через перевірки в НАУ.