ua en ru

Повідомлення Сівеця про "часткове помилування" Тимошенко, не відповідає дійсності, - євродепутат

Повідомлення євродепута Марека Сівеця, який розповів про умови надання Тимошенко "часткового помилування", не відповідає дійсності. Про це в своєму блозі заявив голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

"Я вражений змістом статті, яку опублікував Сівець у своєму блозі.По-перше, пан Сівець порушує конфіденційність зустрічі, по-друге, він неправдиво передає те, що було політичним меседжем, переданим двома спеціальними посланниками Європейського Парламенту в Україні", - написав Брок.

Євродепутат нагадує, що минулого вівторка, 15 жовтня, комітет закордонних справ заслухав конфіденційний брифінг Кокса і Кваснєвського щодо їхньої діяльності, пов'язаної зі справою Юлії Тимошенко.

"Жодним чином ці двоє посланників не зазначали, що Тимошенко повинна погодитися відмовитися від власних законних прав і позиції", - заявляє Брок.

"Я глибоко шокований тим, що такий європарламентар, як Сівець, дотримується думки, що заборона на участь у виборах повинна стати невід'ємною частиною політичного рішення, запропонованого нашим парламентом. Позиція Сівеця суперечить рішенню, ухваленому минулого вівторка конференцією президентів", - додав европарламентар.