ua en ru

Сонячне затемнення коштувало економіці США майже 700 млн доларів, - NBC

Сонячне затемнення коштувало економіці США майже 700 млн доларів, - NBC Фото: сонячне затемнення (nasa.gov)

Співробітники американських компаній залишали робочі місця приблизно на 20 хвилин

Сонячне затемнення коштувало економіці Сполучених Штатів Америки (США) майже 700 млн доларів. Про це повідомляє NBC, посилаючись на звіт компанії Challenger, Gray & Christmas.

"Американські робітники, що залишають робочі місця заради сонячного затемнення, обходяться роботодавцям як мінімум в 694 млн доларів", - йдеться в оцінці експертів.

Згідно з інформацією видання, співробітники були відсутні в офісі приблизно 20 хвилин, хоча, за словами віце-президента Challenger, Gray & Christmas Енді Челленджера, це може бути консервативною оцінкою.

"Існує дуже мало людей, які не збираються вийти на вулицю, коли над їхніми головами відбувається небесне чудо, щоб подивитися на нього", - заявив він.

Зазначимо, 21 серпня 2017 року жителі США спостерігали повне сонячне затемнення. Воно охопило 14 штатів від західного до східного узбережжя. Останнього разу повне сонячне затемнення проходило через всю територію США 99 років тому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що NASA проводить пряму трансляцію сонячного затемнення на офіційному сайті, де в live-режимі викладає фотографії і коментує все, що відбувається.