ua en ru

Солідарна система буде основною системою пенсійного забезпечення в Україні, - Тігіпко

Україна в даний час поки не може перейти до другого рівня пенсійного забезпечення, тому солідарна система залишиться основною системою пенсійного забезпечення в Україні. Про це заявив віце-прем'єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко у прямому ефірі Першого національного каналу в програмі Шустер Live.

"Ми повинні вийти на загальну систему, більш сучасну систему пенсійного забезпечення - солідарну систему... Ми не можемо включити другий рівень пенсійного забезпечення", - сказав Тігіпко.
Віце-прем'єр зазначив, що "солідарна система (наповнення пенсійного фонду) - буде основною системою пенсійного забезпечення. Ми не зможемо піти від цього".
За словами Тігіпка, необхідно вирішити чотири основні проблеми, що стосуються наповнення пенсійного фонду в Україну. На думку віце-прем'єра, необхідно забезпечити економічне зростання держави, вивести економіку з тіні, внести зміни у трудове законодавство і скоротити розрив у співвідношенні працюючих і пенсіонерів, у тому числі, за рахунок підняття пенсійного віку.

Віце-прем'єр підкреслив, що у вересні 2011 р. у Верховній Раді може бути розглянуте питання про легалізацію "чорних" зарплат, а у вересні-жовтні внесено зміни до Трудового кодексу України.
Тігіпко зазначив, що другого рівня пенсійного забезпечення України може досягти "максимум до 2014 року".
Нагадаємо, при другому рівні пенсійного забезпечення відрахування від зарплати накопичуються на персональних спеціальних рахунках, це передбачає накопичувальну систему. Солідарна система передбачає, що кошти на виплату пенсій беруться з відрахувань працюючих громадян.