ua en ru

Скорочення енергозалежності українських меткомбінатів є пріоритетним завданням галузі, - Мінпромполітики

Під керівництвом заступника міністра промислової політики України Олександра Каленкова 23 липня 2013 відбулася нарада з ефективного використання енергетичних ресурсів металургійних підприємств шляхом впровадження сучасних енергозберігаючих технологій. Про це повідомляє прес-служба Мінпромполітики.

"Скорочення енергозалежності українських меткомбінатів, а отже - підвищення конкурентоспроможності власної продукції та зменшення її собівартості - залишається однією з пріоритетних завдань галузі. Аналіз пропозицій провідних науково-дослідних інститутів та актуальних потреб і можливостей підприємств сприятиме реалізації спільних перспективних проектів", - зазначив Каленков.

У ході наради науково-дослідними інститутами було представлено кілька проектів технічного переоснащення метпідприємств, реалізація яких сприятиме збільшенню використання власної електроенергії в 4 рази з 20% - до 80%.

Заступник Інституту проблем екології та енергозбереження Олександр Тесленко поділився успішним досвідом недавнього введення в експлуатацію першого енергоблоку газогенеруючої електростанції комбінованого циклу на ВАТ "Алчевський металургійний комбінат".

Електростанція зможе утилізувати майже весь обсяг газів Алчевського металургійного комбінату і забезпечить модернізовані виробництва дешевою електроенергією. За підрахунками розробника, два блоки електростанції зможуть виробляти близько 2,5 млрд кВт.год електроенергії на рік.