ua en ru

Угода США з Росією щодо Сирії ще не готова, - Обама

Угода США з Росією щодо Сирії ще не готова, - Обама Фото: Барак Обама розповів про переговори з РФ щодо Сирії

При цьому Обама висловив сумнів, що досягнуті домовленості працюватимуть

Сполучені Штати та Росія й надалі працюють над угодою, покликаною зменшити насильство в Сирії та покращити доступ цивільного населення до гуманітарної допомоги. Про це 4 вересня заявив президент США Барак Обама, перебуваючи в китайському місті Ханчжоу, де відбудеться саміт Великої двадцятки (G20), передає DW.

"Домовленостей ми ще не досягли. Гадаю, нам ще зарано казати, що є чіткий план подальших дій, але принаймні ми маємо можливість досягти певного прогресу", - зазначив він.


За словами глави Білого дому, США та РФ і досі мають "серйозні розбіжності". Насамперед щодо того, що потрібно для завершення конфлікту в Сирії, а також, які угруповання є легітимними цілями для ударів американської та російської авіації, пояснив він.

При цьому Обама висловив сумнів, що досягнуті домовленості працюватимуть.

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров останніми тижнями ведуть активні переговори щодо можливої угоди. Ця угода передбачає, серед іншого, військову співпрацю між Вашингтоном та Москвою в боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" та іншими терористичними групами й екстремістами. Водночас угода має також запобігти майбутнім обстрілам та ракетно-бомбовим ударам військ Башара Асада по групах сирійської опозиції, яких підтримують США. Ще один важливий аспект домовленостей - доставка гуманітарної допомоги населенню міст, що перебувають в облозі.